"ЛИЯ" АСПАЗДЫҚ СТУДИЯСЫНЫҢ РЕЦЕПТЕРІ

Итальяндық шеф-аспаздардан тамаша тағам ЫСТАЛҒАН АЛБЫРТ БАЛЫҚ КЕСПЕСІ

Итальяндық шеф-аспаздардан тамаша тағам
ЫСТАЛҒАН АЛБЫРТ БАЛЫҚ КЕСПЕСІ

☝️Ингридиенттері:
Лия үй кеспесі - 1 бума
Ысталған албырт балық (албырт балық, форель және т. б.) - 300 г
Басты пияз - 2 дана
Ақ шарап - 100 г
Кілегей - 200 г
Томат пастасы немесе консервіленген қызанақтан алынған сұйығы - 4 ас қасық

Дайындалуы:
1. Кеспені дайын болғанша тұз салған суға қайнатып аламыз. Дайын кеспені міндетті түрде суық сумен шаю қажет.
2. Пиязды өте ұсақтап тураймыз. Албырт балықты төртбұрыш етіп кесеміз.
3. Біреуі кішкентай, екіншісі үлкен екі таба аламыз. Кішкентайында, орташа отта зәйтүн майын қыздырып, пиязды саламыз.
4. Пияз жұмсақ болды, томат пастасын немесе консервіленген қызанақтар сұйығынан екі қасық қосамыз.
5. Үлкен табада сары майды қыздырамыз. Албырт балықты алып, бір жартысын пияз қосылған табаға, ал екінші жартысын сары май бар табаға саламыз. Араластырамыз.
6. Ақ шарапты албырт балық пен сары май қосылған табаға құямыз. Аздап, бірақ сұйығы қалатындай қайнатамыз.
7. Тұздықты кішкентай табадан үлкен табаға құйып, араластырамыз. Кілегей қосамыз. Тұздықтың тұзын тексереміз. Албырт балық тұздалған, бірақ тұз аз болса, тұз қосамыз.
8. Кеспені тұздыққа салып, жақсылап араластырамыз. Дайын!
9.
Үстінен жасыл пиязды турап себеміз де бірден жейміз!
Made on
Tilda